over jikkie has

Jikkie Has behaalde is doctorandus en in Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht en volgde dit direct op met een master of science in Organization Studies aan de Universiteit van Tilburg. 

Na het afronden van haar master begon ze haar carrière bij TNT Post (tegenwoordig Post NL). Ondanks dat ze ambitieus was en CEO wilde worden, was ze ook onzeker, was ze vooral bezig met ‘hoe het heurde’ en hoe anderen naar haar keken. 

over Jikkie Has

Jikkie Has - Van ‘mrs. Self-doubt’ naar succesvol ondernemer

Totdat ze zichzelf als 85-jarige zag die terugkeek op haar leven, waarbij het draait om de vraag: heb ik mij vooral aangepast of ben ik mijn eigen dromen en ambities achterna gegaan? Kan ik mijzelf recht in de ogen aankijken dat ik er vol voor ben gegaan? Of heb ik mij laten afleiden door de mening van anderen of hersenspinsels zoals ‘ben ik wel goed genoeg, kan ik dit wel…? ’. Hoe blijf je in jezelf geloven als je daadwerkelijk je ambities gaat waarmaken met alle onzekerheden die daar bij horen? Deze uitdaging was verre van makkelijk. Ze merkte tijdens deze stap maar liefst 14 belemmerende overtuigingen die haar afremden. Deze overtuigingen gingen van “straks ga ik failliet en lacht iedereen me uit” tot “straks word ik heel succesvol, kan ik dat wel aan?”. Ze wist deze belemmerende overtuigingen te overwinnen en binnen een jaar al als businesscoach een goed draaiend bedrijf te runnen. Ze was eindelijk financieel onafhankelijk. Jikkie begon de vergelijking te leggen met tennis. Zelfs als je de beste bent verlies je sommige potjes.

Haar verhaal over zelfvertrouwen

Nadat ze jarenlang met succes haar bedrijf had gerund begon ze in te zien dat zij zeker niet de enige was die last had van belemmerende overtuigingen. Ze besloot om als spreker mensen te helpen. Jikkie combineerde de wetenschappelijke inzichten over zelfvertrouwen met haar eigen verhaal om mensen op een toegankelijke manier de juiste handvatten te geven. En dit is verre van droge kost, want Jikkie neemt altijd een gezonde dosis humor en zelfspot mee in haar lezingen. Haar lezingen worden altijd vol enthousiasme ontvangen dankzij de praktische en inspirerende insteek.

Zakelijk Zelfvertrouwen - Durf succesvol te zijn

Haar verhaal, natuurlijk met de wetenschappelijke inzichten, staan nu ook op papier. In april 2020 bracht ze haar boek ‘Zakelijk Zelfvertrouwen’ uit. Met duidelijke antwoorden en die o zo belangrijke praktische handvatten weet ze lezers op het pad naar hun ambities te zetten. Ook succesverhalen van mensen die met deze inzichten hun ambities wisten te bereiken komen aan bod. Laat je niet langer afremmen en streef je ambities na!

Jikkie Has

contact Jikkie Has

Jikkie Has is dé expert op het gebied van Zakelijk Zelfvertrouwen. Laat je niet langer tegenhouden en overbrug de kloof tussen jouw ambities en de dagelijkse praktijk à . Neem de regie over je eigen carrière!